Camerabeveiliging op sportaccommodaties

Sportiviteit binnen, ongewenste bezoekers buiten

Een vereniging is voor iedereen. Aan het roer staat meestal een enthousiaste groep vrijwilligers, die allerlei taken hebben, waaronder het beheer en de beveiliging. Helaas hebben veel sportparken te maken met vandalisme of inbraken, het afgelegen karakter van de faciliteiten is ideaal voor mensen met kwade bedoelingen.


Camerabeveiliging is een uiterst effectief middel om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Niet alleen werkt dit preventief, ook worden ze eenvoudig in de spotlight gezet als ze toch binnenkomen, iets waar ze juist niet van houden. Een camerasysteem in combinatie met goede verlichting en eventueel een inbraakbeveiligingssysteem voor het clubgebouw zorgt ervoor dat je als vereniging de schade beperkt of voorkomt. Als Pro-Rec beveiligen wij op een proactieve manier meerdere mooie sportterreinen. Hieronder zullen wij beschrijven waar rekening mee dient te worden gehouden.

De hele accommodatie in beeld

Beveiliging dus, maar hoe ziet dat er dan uit? Om te beginnen: een camerainstallatie binnen én buiten. Dit voorkomt dat er zomaar iemand binnen kan dringen of ongemerkte diefstal van waardevolle spullen. De CCTV camera’s zoals dome camera’s en bullet camera’s zijn er voor zowel binnen als buiten. We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij.

Camerabeveiliging voor binnen

Beveilig de sportspullen, de inhoud van de kassa of andere spullen waarvan je zeker wilt weten dat er niemand mee vandoor gaat. Zelfs de meest betrokken leden kunnen ongemerkt iets proberen mee te nemen, waardoor het prettig is om de beelden na afloop terug te kunnen kijken.

Camerabeveiliging voor buiten

Bij sportaccommodaties speelt het meeste zich buiten af. Het is belangrijk dat het veld in goede conditie blijft en dat bijvoorbeeld cornervlaggen, doelen en andere attributen niet verloren gaan. Het is dan ook aan te raden dit met camera’s in de gaten te kunnen houden.

Met name de installatie van de camera’s is belangrijk voor een goed gebruik. Wij denken met je mee over de ideale plek voor de beveiliging, hoe je de camera’s op elkaar afstemt en hoe je met één systeem het complete sportpark in de gaten kunt houden. Ook is het mogelijk de koppeling te maken naar mobiele apparaten, waardoor je altijd en overal mee kunt kijken op de club.

Privacywetgeving

Het is in ons vak altijd belangrijk om rekening te houden met de privacywetgeving. Zowel de AVG als andere wetgeving bepalen voor een groot deel wat er mogelijk is en wat niet. Breng je bezoekers, leden en andere aanwezigen in beeld op het sportterrein? Het is belangrijk dat je aantoont dat er sprake is van een gerechtvaardigd belang. Je moet aannemelijk maken dat er sprake is van noodzakelijk cameratoezicht, omdat je deze mate van beveiliging niet op een andere manier voor elkaar kunt krijgen.

Wetgeving

Maakt jouw vereniging gebruik van cameratoezicht? Dan moeten leden en bezoekers hiervan op de hoogte kunnen zijn vóór zij de hal betreden. Je kunt hiervoor bordjes en stickers gebruiken. Ook moet je aangeven met welk doel de camera’s zijn opgehangen. Betrokkenen hebben de volgende rechten:

– Het recht om gegevens, zoals de camerabeelden, in te zien
– Het recht om vergeten te worden
– Het recht op beperking van de verwerking
– Het recht om bezwaar te maken 

Bewaartermijn

Ook mag je de camerabeelden als club niet langer dan noodzakelijk bewaren. Hier zijn geen harde regels voor, maar er zijn wel richtlijnen opgesteld. Doorgaans ligt de grens hiervoor op maximaal vier weken. Indien er een incident is vastgelegd op de camerabeelden, mag je de betreffende beelden bewaren tot het incident volledig is afgehandeld.

Referenties

Zoals eerder benoemd hebben wij bij Pro-Rec een aantal mooie referenties als het gaat om het beveiligen van sportterreinen. Denk hierbij aan voetbalverenigingen, maar ook korfbal- en tennisverenigingen. Ben jij bij één van deze verenigingen aangesloten?

pro-rec banner verenigingen

Dan is de kans groot dat jij onze producten en diensten al eens hebt ervaren, en dat waarschijnlijk zonder dat je het door hebt gehad. Ben jij benieuwd wat wij nog meer doen, of lijkt dit werk jou ook wel wat? Neem gerust contact met ons op, praten kan nooit kwaad!

Benieuwd naar de beste oplossing voor u?

Ontdek hier de sectoren waarin wij actief zijn.

The Caland: Een kantoorpand omgetoverd tot 48 luxueuze appartementen

Bekijk ons huidige project ‘The Caland’, een mooie samenwerking tussen Pro-Rec en Niessink, in opdracht van Vervat Vastgoed.