kalkman-use-case

Kalkman onder spanning

Kalkman Group (bestaande uit: Kalkman Machinebouw, Scheepstechniek, Handelsonderneming en projecten) is een bedrijf dat al de nodige ervaring heeft opgedaan. In 1924 richtte de eerste generatie het bedrijf op, bijna honderd jaar later zorgt de 3e generatie er nog steeds voor dat het bedrijf doorgroeit en modern blijft. Door scherp te hebben wat een klant nodig heeft, korte lijnen en de nodige expertise zorgt Kalkman ervoor dat het bedrijf successen behaalt en klanten duurzaam aan zich bindt. De machines die zij produceren leveren een belangrijke bijdrage aan het verdienmodel van hun klanten en zijn daarom niet weg te denken. Ondanks alle ervaring werden zij onlangs verrast door de verzekering: de elektra in het bedrijfspand voldeed niet meer aan de eisen.

Een probleem dat wel vaker speelt en dat een aantal factoren als oorzaak kan hebben. In dit geval was de oorzaak de ouderdom van de installatie. Om de veiligheid voor werknemers en de brandveiligheid te waarborgen is ervoor gekozen om alles te vervangen. Dit is niets nieuws voor Pro-Rec, maar dit project was net even anders.

Implementeren zonder down-time

Voor Kalkman was het van groot belang dat er geen down-time in de productie was, dit met het oog op deadlines en de implicaties die dat met zich mee zou brengen. Door mee te denken en ons flexibel op te stellen is er besloten de installatie in één weekend te voltooien. Op die manier kon het bedrijf blijven draaien en werd het probleem opgelost. Het korte tijdsbestek brengt wel wat complicaties met zich mee.

Zo werd er in de week van tevoren al hard gewerkt om al het voorbereidende werk te doen, zodat in het weekend alle oude systemen vervangen konden worden door nieuwe systemen. Zelfs na de goede voorbereidingen was er weinig speling in de planning. Van de stoppenkast tot aan de bekabeling, alles is afgerond binnen de tijd zodat Kalkman maandagochtend weer volledig in bedrijf was.

 

Een passende partner

Pro-Rec was voor Kalkman de uitgelezen partner voor dit project. Een stilstaande productie is voor iedere onderneming vervelend. Door een goede planning en flexibel opstellen werd voor Kalkman het beste resultaat neergezet zonder productieverlies.

Erik Kalkman zegt over het project het volgende: “Het fijne aan Pro-Rec is de proactieve manier van opereren en de manier waarin wij (Kalkman) hierin zijn ontzorgd. Voor deze activiteiten zijn kennis, ervaring en maatwerk van essentieel belang, iets wat je zeker aan Pro-Rec over kunt laten!”

Doordat Kalkman het hele pand aanpakte kon er ook een optimalisatieslag worden gemaakt wat betreft werkplekken. Door nieuwe stroompunten, extra groepen en een betere lichtvoorziening kan het pand optimaal benut worden.

Wij willen Kalkman en Krimpen aan den IJssel dan ook bedanken voor het vertrouwen in Pro-Rec en de goede samenwerking. Het hebben van goede partners is ontzettend waardevol, zeker als het gaat om iets essentieels als elektriciteit.

Projecten met tijdsdruk is iets wat wij steeds vaker terug zien komen en waar wij dus ook veel ervaring mee hebben. Het komt vaak voor dat er onverwachts problemen opspelen die eigenlijk wel direct opgelost moeten worden, maar de werkzaamheden moeten ook doorgaan. Wij ontzorgen jou compleet en zorgen dat het binnen afzienbare tijd geregeld is. Wel zo makkelijk.

beveiliging van sportverenigingen

Weet jij niet zeker of jouw elektriciteitssysteem nog up-to-date is? Of heb je vragen over andere zaken rondom elektra of beveiliging?

Wij helpen je graag verder. Het begint allemaal met een kop koffie en een goed gesprek. Neem contact met ons op via de mail of bel ons direct!

Arjen Kwakernaak

Technische & commerciële vraagstukken

Samenwerken met of werken bij
Pro-Rec Solutions?

Vraag eenvoudig en kosteloos een offerte aan!

Bekijk hier al onze vacatures en solliciteer direct!