Hoe is jouw bedrijfspand beveiligd?

Een antwoord neigt al snel naar: ‘goed’, maar vaak merken wij dat systemen niet helemaal up-to-date zijn of zelfs sterk verouderd zijn geraakt. Pro-Rec heeft recent het nieuwe distributiecentrum van Sligro Food Group in Veghel voorzien van moderne, betrouwbare beveiliging. Dit is een intensief proces, zo geeft ook Mark Stabel, Technisch inkoper Elektro bij Sligro Food Group, aan: “Je moet in dit traject vanaf de tekentafel betrokken zijn en pas eindigen als alles afgesloten en operationeel is.”

Bij een dergelijk project is vertrouwen een hele belangrijke basis. Dit project is het gevolg van een goede samenwerking. Het voordeel van zo’n samenwerking is het feit dat je elkaar door en door kent en weet waar behoeftes en wensen vandaan komen. Een dergelijke band is echter geen must. Ook met nieuwe partners wordt een project van A tot Z geregeld, het gaat immers over serieuze zaken waar geen ruimte is voor fouten. Hoe vlieg je dit dan aan?

Meedenken met de functionaliteit

Het installeren van een beveiligingssysteem is maatwerk. Iedere omgeving is anders, maar ook de functionaliteiten kunnen per bedrijf verschillen. Pro-Rec gaat hier proactief mee om. Vanuit expertise en ervaring wordt er een goed advies gegeven. Een bedrijf weet niet altijd wat ze precies zoeken, maar door een situatie te kunnen lezen en hierop in te spelen kan je een systeem afleveren dat toegevoegde waarde biedt aan het bedrijf.

Meebewegen met de organisatie

Tijdens een project veranderen er altijd wel onderdelen, zeker wanneer het om een nieuwbouw gaat. De ervaring heeft ons veel geleerd over het reilen en zeilen tijdens dergelijke processen, en Pro-Rec staat hier dan ook flexibel in. Wij helpen je graag wanneer je organisatie groeit of andere behoeftes krijgt. Op die manier blijft de beveiliging op ieder moment gewaarborgd.

Beveiligde IT-omgeving

Een camerasysteem is een netwerk van apparaten die samenwerken om een magazijn, warenhuis of ander type pand te bewaken. Op basisniveau omvatten beveiligingsoplossingen camera’s die videobeelden verwerken en een netwerkvideorecorder (NVR), die de beelden registreert en opslaat. Het is van enorm belang dat deze beelden niet in de verkeerde handen terechtkomen, zowel voor de veiligheid van de goederen als voor de medewerkers. Niet alleen de fysieke ingangen moeten beveiligd worden, ook de IT-omgeving dient dan ook waterdicht te zijn.

Voordelen van een camerasysteem

Een camerasysteem doet veel meer dan alleen het opnemen van beeldmateriaal. De eerste impact wordt uiteraard gemaakt op het gebied van veiligheid op en rondom het magazijn, maar het heeft ook een preventieve functie. Criminaliteit kan vaak worden voorkomen omdat het een afschrikkend effect heeft. Daarnaast stelt het magazijnbeheerders in staat activiteiten te controleren, inefficiënties te identificeren en de productiviteit te optimaliseren. Als eigenaar of manager heb je de volledige regie op wat er gebeurt in en rondom jouw pand. Je kunt op afstand inloggen op het camerasysteem wanneer dit nodig is. Bijkomend voordeel is dat de kwaliteit snel omhoogschiet. Waar beveiligingscamera’s vroeger vaak slechte beeldkwaliteit leverden is dit nu haarscherp en zelfs ’s nachts zichtbaar door infrarood.

image

Ben jij benieuwd geworden wat een dergelijk systeem voor jouw onderneming kan betekenen of motiveert deze case jou om bij Pro-Rec te komen werken?

Neem dan contact met ons op.

Arjen Kwakernaak

Technische & commerciële vraagstukken

Benieuwd naar de beste oplossing voor u?

Ontdek hier de sectoren waarin wij actief zijn.

Pro-Rec Solutions - Brochure - voorpagina

Download onze brochure

Dé specialist op het gebied van elektronische beveiligingsoplossingen

The Caland: Een kantoorpand omgetoverd tot 48 luxueuze appartementen

Bekijk ons huidige project ‘The Caland’, een mooie samenwerking tussen Pro-Rec en Niessink, in opdracht van Vervat Vastgoed.