Pro actief beveiligen

Inbraakstatistieken en advies van Pro-Rec

November is in Nederland bekend als de auto-inbraakmaand, met een gemiddelde stijging van 20 procent in het aantal inbraken ten opzichte van het jaargemiddelde, volgens het Algemeen Dagblad (AD). Bij Pro-Rec Solutions geloven we sterk in pro-actief beveiligen, en daarom willen we u informeren over de statistieken en trends met betrekking tot inbraken, en u adviseren over hoe u uw eigendommen zowel privé als zakelijk pro-actief kunt beschermen.

Inbraakseizoenen: niet alleen in de winter

Terwijl de late herfst en vroege winter de hoogste piek in inbraken laten zien, is er ook een opmerkelijke stijging in de zomer. Echter, deze piek verschilt sterk per locatie in Nederland. December is de maand met het hoogste aantal inbraken, met vooral rond de feestdagen een verhoogd risico.

Populaire dagen voor inbrekers

Kerst, Oudejaarsdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag zijn de favoriete momenten voor inbrekers. Tijdens deze feestdagen wordt anderhalf tot twee keer zoveel ingebroken als normaal gesproken in die tijd van het jaar. Bewustzijn en voorbereiding zijn dus essentieel tijdens deze periodes.

Inbraaktijden: middag en avond gevaarlijker dan de nacht

In tegenstelling tot wat men zou verwachten, gebeurt slechts 13 procent van de woninginbraken ’s nachts. De meeste inbraken vinden plaats in de middag- en avonduren, vooral tussen 15:00 uur en 19:00 uur. Dit benadrukt het belang van constante alertheid, zelfs als het nog niet donker is.

Dagen van de week: weekend is risicovoller

Inbrekers zijn het meest actief tijdens het weekend, met vrijdag, zaterdag en zondag als de populairste dagen voor inbraken. Maandag daarentegen ziet de minste inbraken. Wees extra waakzaam tijdens het weekend.

Regionale verschillen: cijfers van Allianz Direct

De regionale verschillen zijn opvallend, met gemeenten als Zeist, Laren en Baarn die bovenaan de lijst staan voor het aantal inbraken per 1.000 huishoudens. In Midden-Nederland wordt relatief het vaakst ingebroken, terwijl Rotterdam de laagste inbraakcijfers heeft van de vier grote steden.

Advies van Pro-Rec Solutions

Wilt u meer weten over hoe u, op korte termijn, pro-actief uw eigendommen kunt beveiligen, zowel privé als zakelijk? Neem dan contact met ons op! Onze experts staan klaar om u te adviseren over de nieuwste beveiligingsoplossingen die passen bij uw specifieke behoeften. Laat deze statistieken geen reden zijn voor ongerustheid, maar eerder een motivatie om pro-actievere beveiligingsmaatregelen te overwegen. Samen kunnen we zorgen voor een veiligere omgeving, het hele jaar door.

Bekijk ook onze oplossingen:

Pro-Rec Solutions - Brochure - voorpagina

Download onze brochure

Dé specialist op het gebied van elektronische beveiligingsoplossingen

The Caland: Een kantoorpand omgetoverd tot 48 luxueuze appartementen

Bekijk ons huidige project ‘The Caland’, een mooie samenwerking tussen Pro-Rec en Niessink, in opdracht van Vervat Vastgoed.